dilluns, 10 de maig del 2010

Crear un llibre amb Wikipedia/Viquipèdia

Amb la Wikipedia/Viquipèdia podeu fer moltes coses interessants. Una d'elles és crear un llibre que continga els articles que siguen del vostre interés i després poder-te'l descarregar en format pdf.

Ací teniu com fer-ho:

Quan visiteu una pàgina de la Wikipedia/Viquipèdia, al marge esquerre podeu trobar l'opció de crear un llibre:



D'aquesta manera entreu en el món de la creació d'un llibre i sols cal començar clicant sobre el botó verd, "Comenzar creador de libro":



Ara, ja sols queda anar afegint les pàgines que ens siguen del nostre interés. Per exemple, nosaltres anem a fer un llibre al voltant d'Alcoi, els seus paratges, costums i festes. Així, la primera pàgina que afegim és la que conté informació sobre la nostra ciutat:


Ara ja tenim una pàgina en el nostre llibre, i anem a afegir una altra, una sobre les festes de moros i cristians.



I després d'afegir una altra sobre el café licor i una sobre el Carrascal de la Font Roja, ens decidim a que ens mostre el llibre que havem fet:




Ara cal posar-li títol i subtítol, ordenar si volem de forma diferent el contingut del nostre llibre i per últim descarregar-se'l:


L'aplicació de Wikipedia/Viquipèdia tarda un poc en crear-lo:




I finalment se'ns mostra un enllaç on descarregar-lo en format pdf:



I ací teniu una mostra del llibre en pdf creat amb la Wikipedia/Viquipèdia al voltant de la ciutat d'Alcoi, un llibre de 31 pàgines:




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada